De ce să te îmbraci elegant într-o lume casual

Cu trecerea anilor, moda bărbătească a făcut trecerea de la costume în trei piese, cravată la gât și pantofi de piele purtate zi de zi, indiferent de ocazie, la ceea ce numim astăzi un look casual. Pe scurt, e mai comod să purtăm jeanșii noștri de toate zilele, un tricou sau o bluză, pantofi sport și o jachetă lejeră. În zile de sărbătoare, scoatem din adâncul dulapului o cămașă care merge la orice și deseori o combinăm cu aceiași pantofi sport.

Desigur, moda este personală și fiecare dintre noi alege să se îmbrace după bunul gust și în funcție de felul în care se simte în ziua respectivă. Uneori, pare total lipsit de sens să te îmbraci la cămașă la birou, unde toți colegii tăi poartă hanorac, nu-i așa? Și, totuși, ce s-ar întâmpla dacă ai petrece mai mult timp atunci când îți alegi ținutele dimineața și ai adopta un stil elegant sau smart-casual?

 

Iată câteva motive pentru care ai putea să te îmbraci mai elegant de mâine:

  1. Vei lăsa o impresie pozitivă asupra ta

Nu știi niciodată cu cine te vei întâlni în ziua respectivă. Ai prefera să fii îmbrăcat bine sau să ai un hanorac comod pe tine? Răspunsul e clar. Fie că e vorba de o zi la birou sau de rezolvat treburi prin oraș, oamenii te vor percepe în primul rând după aspect. O cămașă și o pereche de chino sunt de ajuns pentru a lăsa o impresie favorabilă!

  1. Stimulează buna dispoziție și crește stima de sine

Este clar că ținuta ta nu este singura care îți va oferi o dispoziție bună, însă cu siguranță te ajută. Atunci când te uiți în oglindă și vezi o versiune mai bună a ta, automat te simți mai bine, mai împlinit și pornești cu dreptul în ziua respectivă. Ca să nu vorbim de faptul că vei avea mai multă încredere în propria persoană și în deciziile pe care le vei lua.

  1. Arăți respect față de persoanele cu care te întâlnești

Atunci când depui efort să te îmbraci bine pentru o zi de muncă sau pentru un eveniment înseamnă că dai importanță atât contextului, cât și persoanelor cu care te întâlnești. Respectul între oameni se câștigă nu numai din ceea ce alegem să comunicăm prin vorbe, ci și prin fapte, atitudine și aspect.

  1. Arăți respect față de propria persoană

A-ți face timp pentru a alege hainele potrivite ție, care te scot în evidență, este o formă de respect și de grijă față de tine însuți. Faptul că practici acest ritual în fiecare zi și devii consecvent în acest obicei, te face să petreci mai mult timp cu tine însuți, astfel încât să scoți în evidență tot ce e mai bun din tine. În acest fel, pas cu pas te vei aprecia și mai mult!

  1. Stimulează creativitatea

Uneori este greu să alegi ținuta potrivită, mai ales dacă nu vrei ca ținutele tale să se repete. Fii curajos și lasă imaginația să zburde! Uneori este bine să ieși din zona ta de confort, iar cu timpul îți vei dezvolta mai mult simțul stilistic și vei avea curajul să faci mai multe alegeri îndrăznețe.

 

Într-o lume comodă, în care majoritatea bărbaților poartă ținute casual sau sporty, alege să ieși în evidență cu un stil mai elegant. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te îmbraci la patru ace în fiecare zi, ci să introduci câte o piesă elegantă în fiecare zi, fie că e vorba de o cămașă sau de pantofi de piele.

Te așteptăm pe blogul nostru pentru mai multe sfaturi!